пятница, 29 мая 2015 г.

Brzi kolač sa višnjama/Быстрый пирог с вишней

Sastojci
2 šalice brašna/2 стакана муки
1 šalica šećera/2 стакана сахара
1 šalica mlijeka/1 стакан молока
1 šalica ulja/1 стакан масло
1 prašak za pecivo/1 пакетик разрыхлителя
2 jaja/2 яйца
1 boca kompota od višanja (cca. 300 g očišćenih i ocijeđenih višanja)/300 гр. сушеной вишни
Često vam se desilo da vam je voće u ovakvom kolaču palo na dno. Evo recepta da se to ne dogodi… Možda je ovo kolač koji najčešće radim. Brzo i jednostavno se napravi i radim ga u svim sezonama, jer kompot od višanja uvijek imate na raspolaganju. Odlično ga je napraviti za doručak ili bilo koju drugu priliku kad vam treba brzina.
Муку, смешать с разрыхлителем, добавить сахар, молоко, масло, яйца. Все хорошо перемешать. Добавьте сушеную вишню (можно использовать свежую или мороженую вишню, только удалить косточки . Разогрейте духовку до 220 ° С и выпекайте пирог в течение 30 минут. Пирог будет расти и вишни будет равномерно распределяться в нем. 
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, dodati šećer, mlijeko, ulje, jaja. Sve dobro izmiksati. Smjesa ispadne više rjeđa nego gusta. Međutim, ne trebate se opterećivati. Lagano primiješajte ocijeđene višnje. Sok iz kompota, naravno naredite djeci da popiju. Pećnicu obavezno zagrijte i stavite peći na malo višu temperaturu nego inače, otprilike na 220 C 30 minuta. Kolač će se dići, a višnje će biti ravnomjerno u kolaču. Kolač ne može biti brži i jednostavniji, a toliko je dobar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...